Proste Historie
KRUPNIK POLSKI z kaszą jęczmienną
Zupy

KRUPNIK POLSKI z kaszą jęczmienną

Tradycyjna, pożywna zupa! Znajdziecie w niej tylko naturalne składniki, takie jak: kasza jęczmienna, ziemniaki, marchew i koperek. Domowego smaku naszego Krupniku nie da się podrobić. Sprawdźcie sami!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: ziemniaki, marchew; kasza jęczmienna (11%), koper.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 390 kJ / 93 kcal 585 kJ / 140 kcal 7%
Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 19 g 28 g 11%
w tym cukry 0,6 g 0,9 g 1%
Białko 2,2 g 3,3 g 7%
Sól 0,03 g 0,05 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę krupnik wsypać do około 1,2 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem wg uznania. 

3

Pod koniec gotowania dodać śmietanę, a gotową zupę udekorować koperkiem.

  • Inspiracje

    Krupnik polski z grzybami

    Podsmaż na maśle kapelusze podgrzybków, pokrój je w grube plastry i dodaj do krupniku wraz z wędzonymi żeberkami.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Krupnik polski z kurzą wątróbką i cebulą

    Usmaż wątróbkę z krążkami cebuli i dodaj do pyrkającego krupniku z posiekaną natką pietruszki.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube