Proste Historie
MARCHEWKA z groszkiem
Warzywa i mieszanki warzywne

MARCHEWKA z groszkiem

Prawdziwa klasyka na polskim stole! Kompozycja, która przypomina o domowych obiadach z dzieciństwa. Idealnie pasuje do delikatnych ziemniaków i wyrazistego mięsa, na przykład kotletów mielonych bądź soczystego schabowego.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: marchew (70%), groszek zielony (30%).
Produkt moze zawierac seler. Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 196 kJ / 47 kcal 296 kJ / 71 kcal 4%
Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g 0,12 g 1%
Węglowodany 6,4 g 9,6 g 4%
w tym cukry 1,9 g 2,9 g 3%
Białko 2,6 g 3,9 g 8%
Sól 0,12 g 0,18 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Marchewkę z groszkiem wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra
gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru.

2

Następnie warzywa delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotową marchewkę z groszkiem można polać roztopionym masłem i posypać posiekaną
natką pietruszki lub ziołami.

  • Inspiracje

    Makaronowe wstążki z marchewką, groszkiem i wędzonym łososiem

    Warzywa wymieszaj ze śmietaną, wędzonym łososiem i połącz z makaronem

    czytaj więcej
Facebook
Youtube