Proste Historie
MIESZANKA chińska
Warzywa i mieszanki warzywne

MIESZANKA chińska

Intrygujący smak orientu odkryć można w chińskiej mieszance warzyw. To aromatyczna kompozycja cukinii, czerwonej papryki, cebuli, pora i marchwi, z dodatkiem kiełków fasolki Mung, pędów bambusa i grzybów Mun. Stanowi pyszną bazę do egzotycznych dań z mięsem, makaronem lub ryżem.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 45% (cukinia, kiełki fasoli „Mung” (10%),
papryka czerwona, por, cebula), marchew (40%); pedy bambusa (10%); grzyby Mun (5%).
Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 119 kJ / 28 kcal 270 kJ / 65 kcal 3%
Tłuszcz 0,3 g 0,7 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g 0,14 g 1%
Węglowodany 3,4 g 7,7 g 3%
w tym cukry 1,0 g 2,3 g 3%
Białko 1,6 g 3,6 g 7%
Sól 0,09 g 0,20 g 3%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Mieszankę chińską wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra
gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru lub na rozgrzany olej.

2

Następnie warzywa delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu lub smażyć około 8-10 minut.

3

Warzywa smażone polać sosem sojowym lub posolić do smaku.

  • Inspiracje

    Wiosenne sajgonki

    Usmażone warzywa dopraw kolendrą, sezamem, ogórkiem i zawiń w papier ryżowy

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Wieprzowina orientalna

    Przesmaż paski schabu z dodatkiem warzyw i dopraw sosem sojowym z chili

    czytaj więcej
Facebook
Youtube