Proste Historie
Mini MARCHEWKA
Warzywa i mieszanki warzywne

Mini MARCHEWKA

Mini marchewka to wyśmienity dodatek do dań mięsnych lub kreatywnych sałatek. Urozmaica tradycyjne posiłki, nadając im koloryt i pyszny, lekko słodki smak. Może być chrupiąca albo rozpływająca się w ustach – sposób przyrządzenia zależy tylko od Ciebie!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: marchew (100%). Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: P – Polska, B – Belgia,
H – Holandia (kod podany w prawym dolnym rogu opakowania).
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 127 kJ / 30 kcal 191 kJ / 46 kcal 2%
Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,06 g <1%
Węglowodany 4,6 g 6,9 g 3%
w tym cukry 1,8 g 2,7 g 3%
Białko 0,9 g 1,4 g 3%
Sól 0,17 g 0,26 g 4%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Marchewkę wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się,
osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.

2

Następnie marchewkę delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotową marchewkę można polać roztopionym masłem i posypać siekaną natką.

  • Inspiracje

    Ziemniaki po mazursku

    Ugotuj ziemniaki z dodatkiem marchewki i mleka

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Sałatka na przerwę w pracy

    Podgotowaną marchewkę połącz z cieciorką i wymieszaj z orzeszkami ziemnymi

    czytaj więcej
Facebook
Youtube