Proste Historie
OWOCE LASÓW i sadów
Owoce i mieszanki owocowe

OWOCE LASÓW i sadów

Polskie sady i lasy kuszą aromatem dojrzałych w słońcu owoców. Ich wyjątkowe smaki można odnaleźć dzięki PROSTYM HISTORIOM. Pyszna kompozycja czerwonych i czarnych porzeczek, jeżyn, malin i jagód to moc owocowych doznań! Owoce lasów i sadów pasują do wielu ciast i deserów – nadadzą im niebanalny smak i o każdej porze roku przypomną cudowne letnie wycieczki…

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: owoce w zmiennych proporcjach: porzeczka czerwona, jezyna, malina, jagoda
lesna, porzeczka czarna. Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 201 kJ / 48 kcal 453 kJ / 109 kcal 5%
Tłuszcz 0,4 g 0,9 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 6,6 g 14,9 g 6%
w tym cukry 0,6 g 1,4 g 2%
Białko 1,2 g 2,7 g 5%
Sól 0,3 g 0,7 g 12%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Owoce gotowe do spożycia po rozmrożeniu. Owoce rozmrozić, posypać cukrem i polać
śmietaną.

2

Owoce rozmrożone można podawać do deserów lodowych, galaretek oraz ciast.

3

Owoce zamrożone można podawać bezpośrednio do koktajli.

  • Inspiracje

    Pączki z ciasta parzonego z leśnymi owocami

    Z prostego ciasta ptysiowego usmaż małe pączki i podaj z leśnymi owocami na ciepło

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Smażona chałka z budyniowym sosem z owocami leśnymi

    Zamoczone w jajku kawałki chałki usmaż na rumiano i podaj z ciepłym sosem budyniowym z dodatkiem owoców leśnych

    czytaj więcej
Facebook
Youtube