Proste Historie
KARTACZE z mięsem
Kartacze

KARTACZE z mięsem

KARTACZE ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM
wieprzowo-wołowym

Miękkie, sprężyste ciasto, polskie mięso i ziemniaki.

Produkt głęboko mrożony

Składniki: ziemniaki (40%), woda, skrobia ziemniaczana (13%), grys ziemniaczany (9%),
mięso wieprzowe (5%), białko sojowe , cebula, płatki ziemniaczane (1%), włoszczyzna
(marchew, por, seler, pietruszka), mąka pszenna, mięso wołowe (0,7%), sól, tłuszcz
wieprzowy, błonnik pszenny, przyprawy (zawierają seler), cebula smażona (cebula, olej
palmowy, mąka pszenna, sól). Mogą zawierać mleko. Zawartość nadzienia: 20%

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 225 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  665 kJ / 158 kcal 1664 kJ / 395 kcal    20% 
 Tłuszcz  3,4 g 8,5 g   12%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,7 g 1,8 g   9%
 Węglowodany  27,3 g 68,3 g    26% 
 w tym cukry  0,4 g 1,0 g   1%
 Białko  3,4 g  8,5 g  17%
 Sól  1,2 g 3,0 g   50%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produ

1

Zamrożone kartacze wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie kartacze delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 8 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych
warzyw.

  • Inspiracje

    Kartacze z chrupiącą cebulą

    Usmaż na złoto zanurzone w piwnym cieście krążki cebuli i serwuj ciepłe z kartaczami.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Kartacze z boczniakami i szpinakiem

    Obsmaż kawałki kartaczy z upieczonymi boczniakami i wymieszaj z listkami szpinaku

    czytaj więcej
Facebook
Youtube