Proste Historie
KNEDLE z serem
Knedle

KNEDLE z serem

Knedle z serem to apetyczne danie, któremu nie sposób się oprzeć. Sprężyste kuleczki ziemniaczane skrywają w sobie słodki twaróg, którego delikatna konsystencja zadowoli nawet najbardziej wymagające gusta. Prostota smaku, prostota przygotowania – taka to pyszna historia!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: woda, ziemniaki (25%), skrobia ziemniaczana (20%), ser twarogowy (12%),
mąka pszenna, płatki ziemniaczane (5%), cukier, kasza manna (z pszenicy), sól, skrobia
modykowana, aromat. Mogą zawierać seler i soję. Zawartość nadzienia: 20%

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 225 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  739 kJ / 174 kcal 1663 kJ / 393 kcal    20% 
 Tłuszcz  1,2 g 2,7 g   4%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,5 g 1,1 g   6%
 Węglowodany  35,5 g 79,9 g    31% 
 w tym cukry  2,9 g 6,5 g   7%
 Białko  4,5 g  10,1 g  20%
 Sól  0,58 g 1,3 g   22%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produ

1

Zamrożone knedle wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie knedle delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 6-7 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Knedle z serem i smażonymi morelami

    Ćwiartki moreli usmaż na maśle z wanilią, połącz ze śmietaną i podaj z gorącymi knedlami

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Klasyczne knedle z bułką tartą

    Śmietankowe masło upraż z bułką tartą na dobrze rozgrzanej patelni i polej ugotowane knedle

    czytaj więcej
Facebook
Youtube