Proste Historie
KNEDLE z truskawkami
Knedle

KNEDLE z truskawkami

Tradycyjne knedle z truskawkami to danie, które nigdy się nie znudzi! Elastyczne ciasto ziemniaczane, polskie truskawki – ta prostota smaku ma prawdziwą moc. W tym klasycznym daniu zaklęte są najlepsze kulinarne wspomnienia dziecięcych lat!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ziemniaki (25%), woda,skrobia ziemniaczana (20%), truskawki (16%), mąka pszenna, płatki ziemniaczane (5%), cukier, skrobie modyfikowane, sól. Zawartość nadzienia: 20%.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 225 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  688 kJ / 162 kcal 1550 kJ / 366 kcal    18% 
 Tłuszcz  0,7 g 1,6 g   2%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,1 g 0,2 g   1%
 Węglowodany  35,8 g 80,6 g    31% 
 w tym cukry  2,5 g 5,6 g   6%
 Białko  2,5 g  5,0 g  10%
 Sól  0,54 g 1,2 g   20%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produ

1

Zamrożone knedle wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie knedle delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 6-7 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Knedle z truskawkami w maślanym sosie z orzechami

    W karmelu roztop zimne masło, dodaj prażone orzechy laskowe i polej ciepłe knedle

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Knedle z truskawkami na imbirowo

    Zetrzyj imbir, dodaj sok jabłkowy, sok z cytryny i śmietankę i polej zrumienione knedle

    czytaj więcej
Facebook
Youtube