Proste Historie
KOPYTKA ziemniaczane
Kopytka

KOPYTKA ziemniaczane

Kopytka ziemniaczane są idealnym dodatkiem do mięs. Znakomicie smakują w towarzystwie sosów warzywnych i grzybowych. Sekretem udanych kopytek jest sprężyste, aksamitne ciasto, które rozpływa się w ustach. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, pyszne, mięciutkie kopytka pojawią się na talerzu w mgnieniu oka!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: woda, płatki ziemniaczane (20%), skrobia ziemniaczana (16%),
mąka pszenna, sól. Mogą zawierać mleko, seler i soję.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 225 g  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  723 kJ / 171 kcal 1628 kJ / 385 kcal    19% 
 Tłuszcz  1,0 g 2,3 g   3%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,3 g 0,7 g   4%
 Węglowodany  36,2 g 81,5 g    31% 
 w tym cukry  7,0 g 15,8 g   18%
 Białko  2,9 g  6,5 g  13%
 Sól  0,65 g 1,5 g   25%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowanych porcji produ

1

Zamrożone kopytka wyjąć z opakowania i wrzucić do minimum 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie kopytka delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 3 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli lub innych
warzyw.

  • Inspiracje

    Kopytka z zielonym groszkiem, szynką i szałwią

    Podduś zielony groszek z dodatkiem pokrojone szynki, wymieszaj z szałwia i podaj do kopytek

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zapiekane kopytka po włosku

    Dodaj mieszankę włoskich warzyw, listki bazylii, mozzarellę i wstaw do piekarnika

    czytaj więcej
Facebook
Youtube