Proste Historie
PIEROGI serowo-truskawkowe
Pierogi na słodko

PIEROGI serowo-truskawkowe

Pierogi serowo-truskawkowe to pyszne połączenie delikatnego twarogu z polskimi truskawkami. Owocowa słodycz i serowa lekkość są niezwykle kuszącą i smakowitą propozycją na domowy obiad albo podwieczorek. Wystarczy 10 minut i już można rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem…

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: maka pszenna, ser twarogowy (23%), woda, truskawki (9%), cukier, płatki
ziemniaczane, skrobia modykowana, błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma.
Moga zawierac soje i seler. Zawartosc nadzienia: 38%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 947 kJ / 225 kcal 2131 kJ / 505 kcal 25%
Tłuszcz 5,7 g 12,8 g 18%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,7 g 8,3 g 42%
Węglowodany 33,3 g 74,9 g 29%
w tym cukry 4,1 g 9,2 g 10%
Białko 9,4 g 21,2 g 42%
Sól 0,4 g 0,9 g 15%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Pierogi z serem i truskawkami w maślanym syropie z orzechami

    Zrób karmel, dodaj masło i orzechy laskowe, polej ugotowane pierogi

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi serowe z truskawkowym trio

    Dopełnij smak truskawkowego nadzienia sosem i plasterkami owoców

    czytaj więcej
Facebook
Youtube