Proste Historie
PIEROGI z serem
Pierogi na słodko

PIEROGI z serem

Delikatne pierogi z serem to gwarancja udanego obiadu lub słodkiego podwieczorku! Wszyscy kochają cudownie delikatny słodko-kwaskowy biały ser z nutą wanilii w połączeniu z miękkim, cieniutkim ciastem. Pierożki będą wspaniale smakować z dodatkiem śmietany lub musu truskawkowego – prosto i pysznie!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: maka pszenna, ser twarogowy (34%), woda, cukier, maka ryzowa,
błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma, aromat.
Moga zawierac soje i seler. Zawartosc nadzienia: 40%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 833 kJ / 197 kcal 1876 kJ / 443 kcal 22%
Tłuszcz 2,2 g 5,0 g 7%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g 2,5 g 13%
Węglowodany 33,7 g 75,8 g 29%
w tym cukry 5,3 g 11,9 g 13%
Białko 18,0 g 22,5 g 45%
Sól 0,2 g 0,5 g 8%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Pierogi z serem na cytrynowo

    Podsmaż pierogi na maśle i podaj z kremem cytrynowym

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z serem i owocami

    Przygotuj w misce owoce sezonowe, posyp cukrem, dodaj do pierogów serowych

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z serem w sosie jagodowo - malinowym

    Do ugotowanych pierogów dodaj łyżkę śmietany, polej na końcu gorącym sosem owocowym.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube