Proste Historie
PIEROGI z truskawkami
Pierogi na słodko

PIEROGI z truskawkami

Delikatne ciasto, a w środku… bogactwo najlepszych polskich owoców, czyli truskawek! Kochamy ich smak, ale sezon na nie trwa bardzo krótko. Dzięki pierogom z truskawkami, naturalną słodyczą truskawek można cieszyć się przez cały rok!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: maka pszenna, truskawki (31%), woda, cukier, skrobie modykowane,
błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma.
Moga zawierac mleko, soje i seler. Zawartosc nadzienia: 38%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 696 kJ / 174 kcal 1567 kJ / 370 kcal 19%
Tłuszcz 0,7 g 1,6 g 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 34,7 g 78,1 g 30%
w tym cukry 4,3 g 9,7 g 11%
Białko 3,9 g 8,8 g 18%
Sól 0,2 g 0,5 g 8%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Pierogi z truskawkami z sosem i mascarpone

    Ugotuj pierogi polej sosem truskawkowym i serwuj z kremem mascarpone

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z truskawkami z sosem waniliowym

    Polej ugotowane pierogi gorącym sosem waniliowym i oprósz cynamonem.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube