Proste Historie
PIEROGI z wiśniami
Pierogi na słodko

PIEROGI z wiśniami

Pierogi z wiśniami to kusząca propozycja dla fanów letnich owoców, którzy zamiast godzinami je drylować, wolą po prostu cieszyć się ich smakiem! Wyraziste w smaku wiśnie z polskich sadów (80% soczystych wiśni w słodkim nadzieniu) i mięciutkie, delikatne ciasto, to gwarancja pysznego obiadu i letnich smaków, które teraz mogą towarzyszyć nam przez cały rok!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: mąka pszenna, wiśnie (30%), woda, cukier, skrobia modykowana, błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma.
Mogą zawierać mleko, soję i seler.
Produkt może zawierać pestki i ich fragmenty.
Zawartość nadzienia: 38%.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 768 kJ / 184 kcal 1728 kJ / 414 kcal 21%
Tłuszcz 0,8 g 1,8 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,5 g 3%
Węglowodany 38,1 g 85,7 g 33%
w tym cukry 4,8 g 10,8 g 12%
Białko 4,5 g 10,1 g 20%
Sól 0,16 g 0,36 g 6%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać śmietaną lub jogurtem i posypać cukrem.

  • Inspiracje

    Zupa wiśniowa z pierogami

    Ugotuj wiśnie ze śmietaną i cynamonem, zmiksuj na krem i zatop w nim gorące pierogi.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zapiekane pierogi z wiśniami na słodko

    Ze śmietanki, sera, jaj ukręć krem, zalej nim ugotowane pierogi i zapiecz w piekarniku.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube