Proste Historie
PIEROGI PO WIEJSKU z mięsem i pieczarkami
Pierogi na słono

PIEROGI PO WIEJSKU z mięsem i pieczarkami

Pierogi po wiejsku zaskakują bogatym, intensywnym w smaku nadzieniem. Połączenie mięsa wieprzowo-wołowego, wędzonego boczku, smażonej cebulki, włoszczyzny i aromatycznych przypraw, zachwyci fanów konkretnych dań i smaków kojarzących się z dobrodziejstwami polskiej wsi. Gotowe w kilka minut, zawsze pyszne i apetyczne!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: mąka pszenna,woda,pieczarki (11%), mięso wieprzowe (5%), boczek wieprzowy wędzony (4%) (mięso wieprzowe, sól), cebula smażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), cebula, białko sojowe, przyprawy (zawierają seler), mięso wołowe (0,6%), tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, sól, włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por), olej rzepakowy. Zawartość nadzienia: 38%.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 838 kJ / 199 kcal 1888 kJ / 449 kcal 22%
Tłuszcz 6,2 g 14,0 g 20%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,7 g 3,8 g 19%
Węglowodany 29,0 g 65,3 g 25%
w tym cukry 0,2 g 0,5 g 1%
Białko 6,0 g 13,5 g 27%
Sól 0,5 g 1,1 g 18%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

  • Inspiracje

    Pierogi wiejskie w sosie chrzanowym

    Polej wiejskie pierogi chrzanową śmietaną

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi wiejskie w duszonej cebuli

    Uduś na tłuszczu plastry cebuli z dodatkiem majeranku i piwa

    czytaj więcej
Facebook
Youtube