Proste Historie
PIEROGI ruskie
Pierogi na słono

PIEROGI ruskie

Pierogi ruskie to prawdziwa klasyka w każdej domowej kuchni. Miękkie i delikatne ciasto w połączeniu z ziemniaczano-serowym nadzieniem daje kompozycję, której nie sposób się oprzeć. Pierogi ruskie z dodatkiem wyrazistej podsmażonej cebulki są gotowe w kilka chwil i po prostu rozpływają się w ustach!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: woda, ser twarogowy półtłusty (18%), płatki ziemniaczane (14%), cebula (10%), cebula smażona (7%) (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), tłuszcz wieprzowy, sól, błonnik pszenny, pieprz.
Mogą zawierac soję i seler. 
Zawartosc nadzienia: 40%.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 791kJ / 189 kcal 1780 kJ / 425 kcal 21%
Tłuszcz 3,5 g 7,9 g 11%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g 2,0 g 10%
Węglowodany 31,7 g 71,3 g 27%
w tym cukry 1,5 g 3,4 g 4%
Białko 6,1 g 13,7 g 27%
Sól 0,65 g 1,5 g 25%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

  • Inspiracje

    Pierogi w sosie normandzkim z jabłkami

    Zrób sos śmietanowy z jabłkiem i podaj do pierogów

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi ruskie z prażoną cebulką i boczkiem

    Obsmażone pierogi posyp zrumienionym boczkiem, słodka cebulą i natką pietruszki

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi ruskie w kruszonce z pestek dyni, prażonej cebulki i natki

    Ugotowane gorące pierogi odcedź do miski i wymieszaj z pestkami, cebulką, masłem i cząbrem.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube