Proste Historie
PIEROGI z grzybami
Pierogi na słono

PIEROGI z grzybami

Pyszne pierogi z grzybami to klasyczne polskie danie, które gości na stołach głównie podczas świąt. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, można zapomnieć o żmudnym lepieniu pierogów i cieszyć się wyjątkowym smakiem pieczarkowo-podgrzybkowego nadzienia. Z dodatkiem smażonej cebulki, marchewki i pietruszki, pierogi z grzybami zachwycają niepowtarzalnym smakiem i aromatem skarbów lasu.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: maka pszenna, woda, pieczarki (20%), włoszczyzna (marchew,
pietruszka, seler, por), podgrzybek brunatny (3%), bułka tarta (zawiera gluten),
cebula smazona (cebula, olej palmowy, maka pszenna, sól), przyprawy (zawieraja
seler), sól, błonnik pszenny, olej rzepakowy. Moga zawierac mleko i soje.
Zawartosc nadzienia: 38%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 656 kJ / 155 kcal 1475 kJ / 349 kcal 17%
Tłuszcz 1,3 g 2,9 g 4%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g 0,5 g 3%
Węglowodany 30,4 g 68,4 g 26%
w tym cukry 0,4 g 0,9 g 1%
Białko 4,3 g 9,7 g 19%
Sól 0,5 g 1,1 g 18%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

  • Inspiracje

    Pierogi z grzybami, czosnkiem i szczypiorkiem

    Zrumień na maśle posiekaną cebulę, grzyby, dodaj czosnek, uprażoną bułkę tartą i zioła

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z grzybami z sosem sojowym

    Gorące pierogi maczaj w sosie sojowym wymieszanym z octem ryżowym, czosnkiem i sezamem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi spod białego puchu

    Pyszne postne pierogi pod śmietanką

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z grzybami orzechowo-dyniowe

    Tradycyjne pierogi w niezwykłej okrasie

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi Czerwononose

    Apetyczne pierożki z grzybami i żurawiną

    czytaj więcej
Facebook
Youtube