Proste Historie
PIEROGI z kaszanką i cebulką
Pierogi na słono

PIEROGI z kaszanką i cebulką

Oryginalna propozycja podania pierogów zachwyci wszystkich miłośników pożywnych dań i wyrazistych smaków. Kultowa polska kaszanka, podsmażona cebulka, warzywa i aromatyczne przyprawy, tworzą niepowtarzalne w smaku nadzienie, które na długo pozostaje w pamięci! Polskie danie, idealne na domowy obiad czy kolację.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: mąka pszenna, woda, kaszanka wieprzowa (21%) (woda, kasza gryczana, tłuszcz wieprzowy, mięso wieprzowe z głów, mięso wieprzowe, tkanka łączna wieprzowa, sól, hemoglobina wieprzowa, przyprawy, warzywa, aromaty, regulatory kwasowości: węglany sodu, octany sodu, kwas cytrynowy; przeciwutleniacz: kwas askorbinowy), cebula (10%), bułka tarta (zawiera gluten), cebula smażona (2%) (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), sól, błonnik pszenny, przyprawy, olej rzepakowy.
Mogą zawierać mleko, soję i seler.
Zawartość nadzienia: 38%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 937 kJ / 223 kcal 2116 kJ / 502 kcal  25%
Tłuszcz 5,0 g 11,3 g 16%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g 2,7 g 14%
Węglowodany 37,6 g 84,6 g 33%
w tym cukry 0,7 g 1,6 g 2%
Białko 6,1 g 13,7 g 27%
Sól 0,48 g 1,1 g 18%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

  • Inspiracje

    Pierogi z kaszanką i sałatką z pieczonej cebuli

    Upiecz w łupinie cebulę, wymieszaj ją z rodzynkami i rozmarynem. Podaj z ugotowanymi pierogami.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi z kaszanką, jabłkami, cebulą i żurawiną

    Usmaż jabłka i ćwiartki dymki, dodaj żurawinę, majeranek i serwuj z podsmażonymi pierogami.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube