Proste Historie
PIEROGI z mięsem
Pierogi na słono

PIEROGI z mięsem

Wyraziste, dobrze doprawione mięso i cieniutkie, aksamitne ciasto są kwintesencją idealnych pierogów. Polskie mięso wieprzowo-wołowe, włoszczyznę i aromatyczne przyprawy znajdziesz w wyśmienitych pierogach z mięsem. Te sycące, łatwe w przygotowaniu pierogi zaspokoją nawet największy apetyt.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, sól, olej rzepakowy, kurkuma; nadzienie: mięso wieprzowe (49%), mięso wołowe (21%), oddtłuszczona mąka sojowa, tłuszcz wieprzowy, cebula, włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por), przyprawy, błonnik pszenny, cebula smażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), sól.
Mogą zawierać mleko i gorczycę.
Zawartość nadzienia: 42%.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 1068 kJ / 255 kcal 2403 kJ / 574 kcal 29%
Tłuszcz 12,7 g 28,6 g 41%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g 6,1 g 31%
Węglowodany 25,1 g 56,5 g 22%
w tym cukry 1,2 g 2,7 g 3%
Białko 9,1 g 20,5 g 41%
Sól 0,54 g 1,2 g 20%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem lub tłuszczem z dodatkiem smażonej cebuli.

  • Inspiracje

    Pierogi zapiekane po włosku

    Przygotuj pomidorowy sos z białym winem, czosnkiem, oregano i zapiecz w nim pierogi

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zupa zimowa z grzybami, śliwką i pierogami

    Przygotuj zupę z suszonych grzybów, śliwki na wędzące i podaj z pierogami

    czytaj więcej
Facebook
Youtube