Proste Historie
PIEROGI ze szpinakiem i brokułami
Pierogi na słono

PIEROGI ze szpinakiem i brokułami

Oryginalny sposób na podanie zdrowego szpinaku i brokułów? To z pewnością delikatne i miękkie pierożki, które można przygotować w kilka minut. Ich zaskakujące warzywne nadzienie z dodatkiem aksamitnej mozzarelli oraz aromatycznego czosnku, przypadnie do gustu miłośnikom kreatywnego i zdrowego menu.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: maka pszenna, woda, szpinak (19%), brokuły (13%),
ser mozzarella (4%), skrobia modyfikowana, sól, czosnek, błonnik pszenny,
olej rzepakowy, kurkuma. Moga zawierac soje i seler. Zawartosc nadzienia: 42%
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 681 kJ / 161 kcal 1532 kJ / 362 kcal 18%
Tłuszcz 1,7 g 3,8 g 5%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 1,8 g 9%
Węglowodany 30,1 g 67,7 g 26%
w tym cukry 0,2 g 0,5 g 1%
Białko 5,4 g 12,2 g 24%
Sól 0,6 g 1,4 g 23%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Zamrożone pierogi wyjąć z opakowania i wrzucić do około 3 litrów gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki oleju.

2

Następnie pierogi delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Po wypłynięciu na
powierzchnię wody nie dopuścić do wrzenia i wyjąć po około 10-12 minutach.

3

Gotową potrawę można polać sosem serowo-śmietanowym.

  • Inspiracje

    Pierogi ze szpinakiem i brokułami w sosie serowym

    Ze śmietany, czosnku, żurawiny i sera pleśniowego przygotuj sos do pierogów

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierogi ze szpinakiem i brokułami z sosem czosnkowym

    Usmażone pierogi podaj z miseczką hiszpańskiego sosu czosnkowego

    czytaj więcej
Facebook
Youtube