Proste Historie
Pierożki z pieca z mascarpone
PIEROŻKI Z PIECA

Pierożki z pieca z mascarpone

Tradycyjne ciasto drożdżowe skrywające we wnętrzu doskonałe, słodkie nadzienie. Pierożki z bogatą zawartością delikatnego włoskiego sera mascarpone i naturalnego śmietankowego serka. Można je zapiekać w piekarniku lub smażyć w głębokim tłuszczu.

Gramatura: 400 g (16 szt.)

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, drożdże, cukier; nadzienie: serek śmietankowy (75%) (ser śmietankowy, białka mleka, sól, kultury bakterii), serek mascarpone (10%) (śmietana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), cukier, mąka ryżowa.
Mogą zawierać jaja, soję, seler i mleko.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 200 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 1211 kJ / 290 kcal 2422 kJ / 580 kcal 29%
Tłuszcz 14 g 28 g 40%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,9 g 12 g 60%
Węglowodany 33 g 66 g 25%
w tym cukry 6,4 g 13 g 14%
Białko 6,6 g 13 g 26%
Sól 0,89 g 1,8 g 30%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

W piekarniku:
Zamrożoną porcję pierożków posmaruj masłem i rozłóż na blasze piekarnika nagrzanego
do temp. 180°C. Piecz 30 minut (z włączonym termoobiegiem 20 minut), do uzyskania
złocistego koloru.

2

Na patelni:
Na rozgrzany olej wrzuć zamrożoną porcję pierożków, tak aby były zanurzone do połowy.
Pierożki smaż przez około 4 minuty na złoty kolor, przewracając od czasu do czasu.oru.

3

W głębokim tłuszczu:
Zamrożoną porcję pierożków wrzuć na głęboki olej podgrzany do temp. 180°C. Pierożki
delikatnie przemieszaj. Smaż około 4 minut, do uzyskania złocistego koloru.

  • Inspiracje

    Pierożki z pieca z mascarpone z malinami i śmietaną

    Zmiksuj świeże malinyz cukrem pudrem i sokiem z cytryny, połącz z ubitą śmietaną i podaj do oprószonych cukrem pudrem pierogów

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierożki z pieca z mascarpone w sosie pomarańczowym

    Sok ze świeżych pomarańczy zredukuj na gęsty syrop z cukrem, dodaj masło, kawałki pomarańczy i polej sosem pierogi

    czytaj więcej
Facebook
Youtube