Proste Historie
Pierożki z pieca z wołowiną
PIEROŻKI Z PIECA

Pierożki z pieca z wołowiną

Pierożki o złocistym, tradycyjnym cieście drożdżowym. Jego wnętrze wypełnia idealnie zbalansowane mięsne nadzienie, z dużą zawartością soczystego mięsa wołowego, z dodakiem włoszczyzny, smażonej cebulki, czosnku i świeżo mielonego pieprzu. Do łatwego przygotowania na 3 sposoby: w piekarniku, na patelni lub w głębokim tłuszczu!

Gramatura: 400 g (16 szt.)

Produkt głęboko mrożony

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, drożdże, cukier; nadzienie: mięso wołowe (57%), mięso wieprzowe (20%), włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por), woda, przyprawy, tłuszcz wieprzowy, cebula smażona (cebula, olej rzepakowy, mąka pszenna, sól), skrobia, sól.
Mogą zawierać jaja, soję, seler i mleko.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 200 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 1138 kJ / 272 kcal 2276 kJ / 544 kcal 27%
Tłuszcz 14 g 28 g 40%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,8 g 5,6 g 28%
Węglowodany 27 g 54 g 21%
w tym cukry 2,0 g 4,0 g 4%
Białko 8,8 g 18 g 36%
Sól 1,1 g 2,2 g 37%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

W piekarniku:
Zamrożoną porcję pierożków posmaruj masłem i rozłóż na blasze piekarnika nagrzanego
do temp. 180°C. Piecz 30 minut (z włączonym termoobiegiem 20 minut), do uzyskania
złocistego koloru.

2

Na patelni:
Na rozgrzany olej wrzuć zamrożoną porcję pierożków, tak aby były zanurzone do połowy.
Pierożki smaż przez około 4 minuty na złoty kolor, przewracając od czasu do czasu.oru.

3

W głębokim tłuszczu:
Zamrożoną porcję pierożków wrzuć na głęboki olej podgrzany do temp. 180°C. Pierożki
delikatnie przemieszaj. Smaż około 4 minut, do uzyskania złocistego koloru.

  • Inspiracje

    Pierożki z pieca z wołowiną podane z sałatą

    Przygotuj talerz sałat, ułóż na nim ciepłe pierogi, posyp je słonecznikiem, burakami i serem feta....

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Pierożki z pieca z wołowiną i sosem curry

    Uduś w bulionie cebulę z dodatkiem curry i mango, powstały sos podaj do gorących pierogów razem z kolendrą.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube