Proste Historie
Pierożki z pieca z jabłkiem i cynamonem
PIEROŻKI Z PIECA

Pierożki z pieca z jabłkiem i cynamonem

Kochamy drożdżówki, i te małe, i te duże. A teraz możemy skosztować ciasta drożdżowego w zupełnie nowej odsłonie, a w nim przepyszny farsz na bazie soczystych jabłek z polskich sadów. Całość smaku dopełnia aromatyczny cynamon. Słodkości nigdy dość!

Gramatura: 400 g (16 szt.)

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, drożdże, cukier; nadzienie: jabłka (51%), woda, cukier, skrobia modyfikowana, błonnik jabłkowy, błonnik pszenny, cynamom (0,1%).
Mogą zawierać jaja, soję, seler i mleko.
 
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 200 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 917 kJ / 219 kcal 1834 kJ / 438 kcal 22%
Tłuszcz 6 g 12 g 17%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g 1 g 5%
Węglowodany 35 g 70 g 27%
w tym cukry 6,4 g 13 g 14%
Białko 4,5 g 9,0 g 18%
Sól 0,84 g 1,7 g 28%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 400 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

W piekarniku:
Zamrożoną porcję pierożków posmaruj masłem i rozłóż na blasze piekarnika nagrzanego
do temp. 180°C. Piecz 30 minut (z włączonym termoobiegiem 20 minut), do uzyskania
złocistego koloru.

2

Na patelni:
Na rozgrzany olej wrzuć zamrożoną porcję pierożków, tak aby były zanurzone do połowy.
Pierożki smaż przez około 4 minuty na złoty kolor, przewracając od czasu do czasu.oru.

3

W głębokim tłuszczu:
Zamrożoną porcję pierożków wrzuć na głęboki olej podgrzany do temp. 180°C. Pierożki
delikatnie przemieszaj. Smaż około 4 minut, do uzyskania złocistego koloru.

  • Inspiracje

    Pierożki z pieca z jabłkiem i cynamonem z lodami i miodowym sosem

    Przygotuj na patelni miodowy sos i polej nim gorące pierożki z porcją lodów śmietankowych

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Filiżanka gorącej czekolady z pierożkami z jabłkiem i cynamonem

    Rozpuść w ciepłym mleku i śmietance gorzką czekoladę,posyp pistacjami i podaj do pierożków

    czytaj więcej
Facebook
Youtube