Proste Historie
Pizza z szynką i pieczarkami
BISTRO Pizza

Pizza z szynką i pieczarkami

Pizza z szynką i pieczarkami kusi klasycznym smakiem soczystej szynki własnego wyrobu, świeżo ciętej pieczarki, aromatycznych krążków cebuli czerwonej, całość delikatnie przyprószona suszonym oregano. Celem, który przyświecał nam podczas jej tworzenia, było zaoferowanie konsumentom pizzy autentycznej - o prostym i czystym składzie.  Dlatego użyliśmy szynki własnej produkcji, przygotowanej na podstawie autorskiej receptury bez fosforanów, karagenów i glutaminianu sodu. Dzięki temu nasza pizza charakteryzuję się autentycznym, prawdziwym smakiem!

Gramatura: 420 g netto.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: spód do pizzy: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, gluten pszenny, sól, cukier, odtłuszczone mleko w proszku, skrobia pszenna, mąka słodowa pszenna, błonnik grochowy, sok z aceroli w proszku, kurkuma, środek do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: przetarte pomidory, ser mozzarella, szynka wieprzowa (19%) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacze: cytryniany sodu, askorbinian sodu; hydrolizat białka kukurydzy, przyprawy, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu), pieczarki (17%), cebula, cukier, skrobia modykowana, przyprawy, sól.
Produkt może zawierać soję, jaja, seler, gorczycę, ryby.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g  w porcji 1/2 pizzy  % RWS*
na porcje
 Wartość energetyczna  797 kJ / 191 kcal 1674 kJ / 401 kcal   20% 
 Tłuszcz  6,1 g 13 g   19%
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  2,1 g 4,4 g   22%
 Węglowodany  24 g 50 g   19% 
 w tym cukry  2,8 g 5,9 g   7%
 Białko  8,4 g 18 g  36%
 Sól  0,95 g 2,0 g   33%

* Referencyjna wartość spozycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 420 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

1

Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C-200°C.

2

Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.

  Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.
Facebook
Youtube