Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Pizza z szynką i pieczarkami

          Opis

          Pizza z szynką i pieczarkami kusi klasycznym smakiem soczystej szynki własnego wyrobu, świeżo ciętej pieczarki, aromatycznych krążków cebuli czerwonej, całość delikatnie przyprószona suszonym oregano. Celem, który przyświecał nam podczas jej tworzenia, było zaoferowanie konsumentom pizzy autentycznej – o prostym i czystym składzie. Dlatego użyliśmy szynki własnej produkcji, przygotowanej na podstawie autorskiej receptury bez fosforanów, karagenów i glutaminianu sodu. Dzięki temu nasza pizza charakteryzuję się autentycznym, prawdziwym smakiem!

          Gramatura: 420 g netto.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: spód do pizzy:mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, drożdże, sól, cukier, gluten pszenny, mleko w proszku odtłuszczone, kurkuma, środek do przetwarzania maki: kwas askorbinowy; dodatki do pizzy: przetarte pomidory (32%), ser mozzarella (22%), szynka wieprzowa (19%) (mięso wieprzowe, woda, skrobia ziemniaczana, sól, białko wieprzowe, glukoza, maltodekstryna, przeciwutleniacze: cytryniany sodu, askorbinian sodu; hydrolizat białka kukurydzy, przyprawy, ekstrakty przypraw, aromat, substancja konserwująca: azotyn sodu), pieczarki (17%), cebula, cukier, skrobia modyfikowana, przyprawy, ekstrakt oregano, sól.
          Produkt może zawierać soję, jaja, seler, gorczycę.

          Produkt może zawierać soję.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 1/2 pizzy % RWS*
          na porcje
          Wartość energetyczna 795 kJ / 190 kcal 1670 kJ / 399 kcal 20%
          Tłuszcz 6,0 g 13 g 19%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,1 g 4,4 g 22%
          Węglowodany 25 g 53 g 20%
          w tym cukry 2,8 g 5,9 g 7%
          Białko 8,3 g 17 g 34%
          Sól 0,95 g 2,0 g 33%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 420 g zawiera 2 sugerowanych porcji produktu.

          1 Zdejmij foliowe opakowanie z pizzy i umieść na ruszcie w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C.
          2 Piecz przez około 14 minut, do momentu roztopienia sera i zarumienienia ciasta.
          Ponieważ urządzenia różnią się między sobą, powyższe informacje należy traktować jako wskazówki.

          Produkty powiązane