Proste Historie
Kopytka ziemniaczane
Kopytka

Kopytka ziemniaczane

Kopytka ziemniaczane to jeden z najbardziej uniwersalnych dodatków do pieczonych mięs, sosów i świeżych sałat. Urozmaicą tradycyjny obiad, a ich delikatność i miękka, puszysta konsystencja, trafią w każdy gust kulinarny. To pyszna baza do najróżniejszych potraw – komponuj je po swojemu i ciesz się wyjątkowym smakiem!

Chłodzony półprodukt garmazeryjny.

Składniki: woda, płatki ziemniaczane (20%), skrobia ziemniaczana (16%), mąka pszenna, sól, 

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 648 kJ/153 kcal
 Tłuszcz  0,7 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,1 g
 Węglowodany  33,2 g
 w tym cukry  0,5 g
 Białko 2,4 g
 Sól  0,6 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Garnek: kopytka wrzucić do około 3 litrów wrzącej, lekko osolonej wody
z dodatkiem oleju. Po wypłynięciu na powierzchnie gotować około 3 minut
na małym ogniu.

2

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wczesniejszego gotowania.

3

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewać około 1 minuty przy mocy 500 W.

 Gotowe kopytka można udekorować natką pietruszki.

Facebook
Youtube