Proste Historie
PIEROGI śmietankowe
Pierogi na słodko

PIEROGI śmietankowe

Tradycyjne pierogi z nutką nowoczesności! Pod cienkim, delikatnym ciastem kryją słodkie nadzienie wypełnione naturalnym, śmietankowym serkiem. Idealne na deser lub jako urozmaicenie słodkiego menu dla dzieci.

12 pierogów, każdy w oddzielnej kieszonce.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Składniki:  ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: serek śmietankowy (84%) (ser śmietankowy, białka mleka, sól, kultury bakterii), cukier, mąka ryżowa.
Mogą zawierać soję i seler.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 1076 kJ/257 kcal
 Tłuszcz  8,8 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  5,1 g
 Węglowodany  36,7 g
 w tym cukry  5,9 g
 Białko 6,8 g
 Sól  0,4 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewac około 1 minuty przy mocy 500 W.

2

Garnek: pierogi wrzucić do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Po wypłyni eciu na powierzchnie gotować około 3 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wczesniejszego gotowania.

Facebook
Youtube