Proste Historie
PIEROGI z serem
Pierogi na słodko

PIEROGI z serem

Pierogi z serem to słodycz na talerzu, która zachwyca swoją prostotą i wyjątkowym smakiem. Delikatny twaróg z nutą wanilii w delikatnym, cienkim cieście, rozpływającym się w ustach… oto wyśmienite pierogi, bez konserwantów i sztucznych barwników – naturalnie pyszne.

12 pierogów, każdy w oddzielnej kieszonce.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Składniki: maka pszenna, ser twarogowy (33%), woda, cukier, maka ryzowa, olej rzepakowy,
skrobia modykowana, sól, aromat. Moga zawierac soje i seler. Zawartosc nadzienia: 40%

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 926 kJ/221 kcal
 Tłuszcz  2,8 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,1 g
 Węglowodany  38,1 g
 w tym cukry  5,8 g
 Białko 10,3 g
 Sól  0,38 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewac około 1 minuty przy mocy 500 W.

2

Garnek: pierogi wrzucić do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Po wypłyni eciu na powierzchnie gotować około 3 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wczesniejszego gotowania.

Facebook
Youtube