Proste Historie
PIEROGI z truskawkami
Pierogi na słodko

PIEROGI z truskawkami

Idealne na obiad, słodki podwieczorek i chęć powrotu do beztroskich chwil z dzieciństwa. Słodkie, polskie truskawki otulone mięciutkim ciastem, takie są właśnie idealne pierogi na słodko. Pyszne i gorące pierożki zawitają na talerzu w kilka chwil, a znikną z niego…jeszcze szybciej! Prosto, pysznie i bez sztucznych dodatków.

12 pierogów, każdy w oddzielnej kieszonce.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Składniki: maka pszenna, truskawki (30%), woda, cukier, skrobia modykowana, olej rzepakowy, sól.
Moga zawierac mleko, soje i seler. Zawartosc nadzienia: 38%

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 760 kJ/182 kcal
 Tłuszcz  0,6 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,1 g
 Węglowodany  38,5 g
 w tym cukry  4,4 g
 Białko 4,1 g
 Sól  0,33 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewac około 1 minuty przy mocy 500 W.

2

Garnek: pierogi wrzucić do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Po wypłyni eciu na powierzchnie gotować około 3 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wczesniejszego gotowania.

Facebook
Youtube