Proste Historie
PIEROGI ruskie
Pierogi na słono

PIEROGI ruskie

Wyjątkowe i intrygujące połączenia smaków – oto prawdziwy sekret pysznych pierogów ruskich. Kwaskowy, delikatny twaróg, ziemniaki i wyrazista cebulka. Wnętrze tych mięciutkich pierogów skradnie serca każdego, kto ich spróbuje!

12 pierogów, każdy w oddzielnej kieszonce.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: woda, płatki ziemniaczane (15%), ser twarogowy półtłusty (14%), cebula smażona (9%) (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), sól, tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, pieprz. Mogą zawierać soję i seler. 
Zawartość nadzienia: 42%.

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 841 kJ / 201 kcal
 Tłuszcz  4,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,6 g
 Węglowodany  33,6 g
 w tym cukry  1,5 g
 Białko 6,1 g
 Sól  0,82 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewać około 1 minuty przy mocy 500 W.

2

Garnek: pierogi wrzucić do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Po wypłynięciu na powierzchnię gotować około 3 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wcześniejszego gotowania.

Facebook
Youtube