Proste Historie
PIEROGI z kapustą i grzybami
Pierogi na słono

PIEROGI z kapustą i grzybami

Wyjątkowy smak tradycji o każdej porze roku odnaleźć można w Pierogach z kapustą i grzybami. Połączenie wyśmienitej kiszonej kapusty ze smakowitymi podgrzybkami, pieczarkami i smażoną cebulką za każdym razem podbija podniebienia wszystkich osób przy stole. To niezawodna kompozycja smaków. Bez konserwantów i sztucznych barwników - prosty i doskonały pomysł na rodzinny obiad.

12 pierogów, każdy w oddzielnej kieszonce.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Składniki: mąka pszenna, kapusta kiszona (21%) (kapusta biała, sól), woda, kapusta biała (11%),
pieczarki (4%), podgrzybek brunatny (1%), przyprawy, cebula smażona (cebula, olej palmowy, maka
pszenna, sól), olej rzepakowy, sól, tłuszcz wieprzowy, błonnik pszenny, borowik szlachetny suszony
(0,2%), cukier, skrobia modykowana. Mogą zawierac soję, seler i mleko. 

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 744 kJ/178 kcal
 Tłuszcz  2,0 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,5 g
 Węglowodany  34,9 g
 w tym cukry  2,0 g
 Białko 4,4 g
 Sól  0,87 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewac około 1 minuty przy mocy 500 W.

2

Garnek: pierogi wrzucić do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Po wypłyni eciu na powierzchnie gotować około 3 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wczesniejszego gotowania.

Facebook
Youtube