Proste Historie
PIEROGI z mięsem
Pierogi na słono

PIEROGI z mięsem

Świeże, gotowe w kilka minut pierogi z mięsem, to gwarancja wybornego smaku. Połączenie miękkiego, delikatnego ciasta z wyraziście przyprawionym mięsem wołowo-wieprzowym to zapowiedź wspaniałej uczty kulinarnej. Smakowite pierogi z mięsem nie zawierają sztucznych barwników oraz konserwantów i są gotowe zaledwie w kilka minut!

12 pierogów, każdy w oddzielnej kieszonce.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: mięso wieprzowe (49%), mięso wołowe (21%), odtłuszczona mąka sojowa, tłuszcz wieprzowy, cebula, włoszczyzna (marchew, pietruszka, seler, por), przyprawy, błonnik pszenny, cebula smażona (cebula, olej palmowy, mąka pszenna, sól), sól.
Mogą zawierać mleko i gorczyce.
Zawartość nadzienia: 40%. 

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 1135 kJ/272 kcal
 Tłuszcz 12,9 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,6 g
 Węglowodany 28,5 g
 w tym cukry 1,3 g
 Białko 9,3 g
 Sól 0,7 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewac około 1 minuty przy mocy 500 W.

2

Garnek: pierogi wrzucić do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Po wypłyni eciu na powierzchnie gotować około 3 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wczesniejszego gotowania.

Facebook
Youtube