Proste Historie
PIEROGI z warzywami
Pierogi na słono

PIEROGI z warzywami

Pierogi o delikatnym, miękkim cieście oraz unikalnym wnętrzu skomponowanym na bazie soczystych warzyw z dodatkiem aromatycznych pieczarek. Doskonały smak nadzienia uzupełniają harmonijnie dobrane przyprawy w postaci aromatycznych ziół!

12 pierogów, każdy w oddzielnej kieszonce.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

 

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: pieczarki (34%), cebula (19%), cukinia (19%), marchew (19%), skrobia, olej rzepakowy, przyprawy, sól.
Mogą zawierać mleko, soję i seler. 

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 727 kJ / 174 kcal
 Tłuszcz  2,3 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,2 g
 Węglowodany  31,8 g
 w tym cukry  2,7 g
 Białko 5,2 g
 Sól  0,85 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewać około 1 minuty przy mocy 500 W.

2

Garnek: pierogi wrzucić do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Po wypłynięciu na powierzchnię gotować około 3 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wcześniejszego gotowania.

Facebook
Youtube