Proste Historie
PIEROGI ze szpinakiem i fetą
Pierogi na słono

PIEROGI ze szpinakiem i fetą

Pierogi z bogatą zawartością zdrowego i pysznego nadzienia w postaci młodego szpinaku oraz tradycyjnego sera feta. Dodatkowo główne składniki farszu wzbogacone zostały czosnkiem i świeżo mielonym pieprzem, dzięki czemu możesz delektować się idelanie zbalansowanym smakiem otulonym w delikatnym, cienkim i miękkim cieście... po prostu palce lizać!

12 pierogów, każdy w oddzielnej kieszonce.

Chłodzony półprodukt garmażeryjny.

Składniki: ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól; nadzienie: szpinak (51%), ser miękki solankowy, olej rzepakowy, skrobia, ser feta (6%), przyprawy, bazylia, sól, cukier, oliwa z oliwek, ekstrakt oregano, czosnek.
Mogą zawierać soję i seler. 

 Wartość odżywcza produktu  w 100 g
 Wartość energetyczna 948 kJ / 227 kcal
 Tłuszcz  7,1 g
 w tym kwasy tłuszczowe nasycone  1,8 g
 Węglowodany  32,8 g
 w tym cukry  4,4 g
 Białko 6,5 g
 Sól  1,0 g

Przed przygotowaniem wyjąć z opakowania.

1

Kuchenka mikrofalowa: podgrzewać około 1 minuty przy mocy 500 W.

2

Garnek: pierogi wrzucić do około 2 litrów wrzącej, lekko osolonej wody.
Po wypłynięciu na powierzchnię gotować około 3 minut na małym ogniu.

3

Patelnia: smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia około 5 minut,
bez wcześniejszego gotowania.

Facebook
Youtube