Proste Historie
Słoneczny BÓB
Warzywa i mieszanki warzywne

Słoneczny BÓB

Bób, warzywny „król lata”, zachwyca swoim smakiem i wartościami odżywczymi. Dzięki świeżo zamrożonym ziarnom, wyjątkowym smakiem polskiego bobu można cieszyć się przez cały rok. Gdy tylko pojawi się tęsknota za letnimi smakami, warto sięgnąć po słoneczny bób!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: bób (100%). Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 308 kJ / 73 kcal 693 kJ / 165 kcal 8%
Tłuszcz 0,4 g 0,9 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g 0,14 g 1%
Węglowodany 7,8 g 17,6 g 7%
w tym cukry 0,9 g 2,0 g 2%
Białko 6,8 g 15,3 g 31%
Sól 0,02 g 0,05 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Bób wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się, osolonej
wody z dodatkiem łyżki masła.

2

Następnie bób delikatnie przemieszać, aby nie przylegał do dna. Gotować na wolnym ogniu
około 15-20 minut. Po ugotowaniu odcedzić i zdjąć skórki.

3

Gotowy bób można polać masłem lub sosem czosnkowym i udekorować natką pietruszki.

  • Inspiracje

    Grzanki z pastą z bobu, jajek i szczypiorku

    Zmiksuj bób i wymieszaj go z ugotowanymi jajkami i szczypiorkiem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Sałatka z bobu, fasolki szparagowej, boczku

    Obierz bób i wymieszaj go z uprażonym boczkiem, fasolką i marynowaną cebulką

    czytaj więcej
Facebook
Youtube