Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Owoce na KOMPOT DOMOWY

          Opis

          Truskawki, wiśnie, czarne i czerwone porzeczki – polskie owoce prosto z sadu, zamrożone zaraz po zebraniu, to idealna baza do przygotowania domowego kompotu. W opakowaniu znajdziesz dodatkowo torebkę z naturalną i aromatyczną mieszanką przyprawową, wzbogacającą smak napoju. Słodko-kwaskowe nuty to kwintesencja soczyście owocowego kompotu. A jego przygotowanie…to już bardzo prosta historia!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: owoce w zmiennych proporcjach 99% (truskawki, wiśnie bez pestek, porzeczki
          czarne, porzeczki czerwone); mieszanka przyprawowa 1% (cukier, skórka cytrynowa,
          cynamon, skórka pomarańczowa, wanilia, goździki).
          Produkt możne zawierać seler oraz pestki i ich fragmenty.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 179 kJ / 43 kcal 406 kJ / 97 kcal 5%
          Tłuszcz 0,3 g 0,7 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,09 g 1%
          Węglowodany 7,0 g 16 g 6%
          w tym cukry 0,8 g 1,8 g 2%
          Białko 1,0 g 2,3 g 5%
          Sól <0,01 g 0,01 g <1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Owoce na kompot (po uprzednim wyjęciu dołączonej do opakowania saszetki z przyprawą) wsyp do około 1,5 litra gotującej się wody.
          2 Dodaj przyprawę do kompotu i gotuj około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3 Po ugotowaniu dodaj 3 łyżki cukru i wymieszaj.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Produkty powiązane