Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          BUKIET 9 WARZYW

          Opis

          To coś dla prawdziwych miłośników warzywnego chrupania! Mieszanka dziewięciu warzyw daje prawdziwe pole do popisu dla kulinarnej wyobraźni. Kompozycja marchwi, brokułu, cebuli, pietruszki, fasoli szparagowej, grochu zielonego, papryki czerwonej, kukurydzy i selera, stanowi świetną bazę dla potraw z mięsem, kolorowych zup warzywnych albo…nadzienia do pikantnych naleśników.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, brokuł, cebula, pietruszka, fasola
          szparagowa zielona, groszek zielony, papryka czerwona, kukurydza, seler.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 174 kJ / 41 kcal 392 kJ / 93 kcal 5%
          Tłuszcz 0,4 g 0,9 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,08 g 0,18 g 1%
          Węglowodany 5,6 g 12,6 g 5%
          w tym cukry 1,8 g 4,1 g 5%
          Białko 2,2 g 5,0 g 10%
          Sól 0,07 g 0,16 g 3%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Bukiet 9 warzyw wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła i szczypty cukru.
          2 Następnie warzywa delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 15 minut, do miękkości warzyw. Po ugotowaniu odcedź.
          3 Gotowe warzywa polej roztopionym masłem i posyp posiekaną natką pietruszki lub ziołami.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane