Proste Historie
Delikatna BRUKSELKA
Warzywa i mieszanki warzywne

Delikatna BRUKSELKA

Charakterystyczna, wyrazista w smaku brukselka to niezawodny dodatek do obiadu bądź sycących sałatek. Podkreśli smak mięs i świetnie pasuje do kasz oraz ziemniaków. Delikatna brukselka to zielony i smakowity akcent na talerzu!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: kapusta brukselska (100%). Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 191 kJ / 46 kcal 289 kJ / 69 kcal 3%
Tłuszcz 0,5 g 0,8 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,07 g 0,11 g 1%
Węglowodany 3,2 g 4,8 g 2%
w tym cukry 0,8 g 1,2 g 1%
Białko 4,5 g 6,8 g 14%
Sól 0,02 g 0,03 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Brukselkę wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się,
osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.

2

Następnie brukselkę delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotowe brokuły można polać roztopionym masłem.

  • Inspiracje

    Brukselka z pieczarkami z nutą orientalną

    Usmaż podgotowaną brukselkę z sosem sojowym, pieczarkami i prażonym sezamem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Roladki z brukselki i wędzonego boczku

    Podgotuj brukselkę, owiń boczkiem i wstaw do piekarnika

    czytaj więcej
Facebook
Youtube