Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Słoneczny BÓB

          Opis

          Bób, warzywny „król lata”, zachwyca swoim smakiem i wartościami odżywczymi. Dzięki świeżo zamrożonym ziarnom, wyjątkowym smakiem polskiego bobu można cieszyć się przez cały rok. Gdy tylko pojawi się tęsknota za letnimi smakami, warto sięgnąć po słoneczny bób!

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: bób (100%).
          Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 308 kJ / 74 kcal 462 kJ / 111 kcal 6%
          Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 7,8 g 12 g 5%
          w tym cukry 0,9 g 1,4 g 2%
          Białko 6,8 g 10 g 20%
          Błonnik 5,6 g 8,4 g %
          Sól 0,02 g 0,03 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Bób wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
          2 Następnie bób delikatnie przemieszaj, aby nie przylegał do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 15-20 minut. Po ugotowaniu odcedź i zdejmij skórki.
          3 Gotowy bób możesz polać masłem lub sosem czosnkowym i udekorować natką pietruszki.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane