Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WŁOSZCZYZNA cięta

          Opis

          Włoszczyzna w kuchni jest po prostu niezastąpiona! Wzbogaca smak tradycyjnych zup, na przykład rosołu lub pomidorowej. Nada też warzywny aromat i podkreśli wyraziste nuty pieczonych mięs i ryb. Włoszczyznę warto mieć zawsze w zamrażalniku – ta klasyczna kompozycja warzyw pasuje do większości potraw polskiej kuchni.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, pietruszka, seler, por.
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 225 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 140 kJ / 33 kcal 317 kJ / 76 kcal 4%
          Tłuszcz 0,3 g 0,7 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,04 g 0,09 g <1%
          Węglowodany 4,2 g 9,5 g 4%
          w tym cukry 2,2 g 5,0 g 6%
          Białko 1,6 g 3,6 g 7%
          Sól 0,15 g 0,34 g 6%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 2 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Włoszczyznę wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody. Dodaj bulion.
          2 Następnie warzywa delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 15-20 minut.
          3 Na bazie gotowego wywaru możesz przygotować ulubioną zupę.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane