Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          GROCHÓWKA z wędzonką

          Opis

          Jedna z najbardziej kultowych polskich zup jest nie tylko pyszna, lecz także pracochłonna. Jednak już teraz smakiem domowej grochówki można się cieszyć, kiedy przyjdzie na nią ochota. Naturalne składniki, warzywa, wędzony boczek i polski groch gwarantują pyszny, treściwy obiad, doskonały dla fanów tradycyjnych, polskich smaków.

          Produkt głęboko mrożony.

          Produkt certyfikowany przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.

          Składniki: groch (49 %), warzywa w zmiennych proporcjach (45 %) (ziemniaki, marchew, por, seler), boczek wędzony (5 %) (boczek wieprzowy, sól, ekstrakty przypraw), mieszanka przyprawowa (1 %) (sól, cebula, czosnek, majeranek (15 %), olej rzepakowy).

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 547 kJ / 130 kcal 821 kJ / 195 kcal 10%
          Tłuszcz 2,1 g 3,2 g 5%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,8 g 1,2 g 6%
          Węglowodany 17,3 g 26,0 g 10%
          w tym cukry 1,1 g 1,7 g 2%
          Błonnik 4,3 g 6,5 g
          Białko 8,2 g 12 g 24%
          Sól 0,07 g 0,11 g 2%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Grochówkę z wędzonką (po uprzednim wyjęciu z opakowania saszetki z przyprawą) wsyp do około 1 litra gotującego się bulionu.
          2 Gotuj około 25 minut, od czasu do czasu mieszając.
          3 Pod koniec gotowania zupę dopraw przyprawą z saszetki dołączonej do opakowania.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane