Proste Historie
ZUPA GRZYBOWA z podgrzybkami
Zupy

ZUPA GRZYBOWA z podgrzybkami

Pełna leśnych aromatów zupa grzybowa to bogactwo smaków na talerzu. W zupie grzybowej z podgrzybkami odkryjesz leśne grzyby i wyśmienite polskie warzywa. Z odrobiną śmietany i świeżą pietruszką dostarczy wyjątkowych kulinarnych doznań.


Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 70% (ziemniaki, marchew, pietruszka,
seler, cebula); podgrzybek brunatny (30%).
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 185 kJ / 44 kcal 279 kJ / 66 kcal 3%
Tłuszcz 0,3 g 0,5 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
Węglowodany 7,0 g 10,5 g 4%
w tym cukry 1,2 g 1,8 g 2%
Białko 2,0 g 3,0 g 6%
Sól 0,07 g 0,11 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę grzybową wsypać do około 1,5 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

3

Pod koniec gotowania do zupy można dodać śmietanę.

  • Inspiracje

    Krem grzybowy

    Do gotującej się zupy dodaj usmażone na maśle pieczarki i zmiksuj

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Grzybowa potrawka z kurczakiem

    Podduś mieszankę grzybową na patelni z piersią kurczaka i wędzonym boczkiem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Tradycją pachnąca

    Smakowita, tradycyjna zupa grzybowa

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Świątecznie soczysta

    Znakomita zupa grzybowa z soczewicą

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Anielska uczta grzybowa

    Wyjątkowa tarta świąteczna

    czytaj więcej
Facebook
Youtube