Proste Historie
ZUPA JARZYNOWA
Zupy

ZUPA JARZYNOWA

Nasza tradycyjna kuchnia nie mogłaby istnieć bez zupy jarzynowej. Klasyczne warzywa: marchew, ziemniaki, fasolka szparagowa, seler, pietruszka, to sprawdzone i przede wszystkim pyszne połączenie smaków. Uwielbiają je zarówno starsi, jak i młodsi miłośnicy polskiej kuchni.


Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach: marchew, pietruszka, ziemniaki, fasola
szparagowa, kalaor, groszek zielony, por, seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 305 kJ / 72 kcal 458 kJ / 109 kcal 5%
Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,06 g 0,09 g <1%
Węglowodany 10,8 g 16,2 g 6%
w tym cukry 2,0 g 3,0 g 3%
Białko 4,1 g 6,2 g 12%
Sól 0,09 g 0,14 g 2%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę jarzynową wsypać do około 1,5 litra gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić solą i pieprzem wedle uznania.

3

Pod koniec gotowania do zupy można dodać śmietanę.

  • Inspiracje

    Zupa jarzynowa z klopsami i szczypiorkiem

    Usmażone klopsy dodaj do gotującej się zupy, dodaj musztardę i szczypiorek

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zupa jarzynowa z dorszem

    Do gotującej się zupy dodaj dorsza, pastę paprykową i śmietanę

    czytaj więcej
Facebook
Youtube