Proste Historie
ZUPA KREM z zielonych warzyw
Zupy

ZUPA KREM z zielonych warzyw

Zupa krem z zielonych warzyw kryje w sobie bogactwo smaku brokułów, cukini, zielonego groszku i szpinaku. W opakowaniu znajdziesz całe warzywa do zmiksowania, a w oddzielnej saszetce zapakowaliśmy aromatyczne i chrupiące grzanki ziołowe, które podkreślają smak przyrządzonej zupy krem.


Produkt głęboko mrożony.

Składniki:  warzywa w zmiennych proporcjach 97% (groszek zielony, szpinak, ziemniaki, brokuł, cukinia, cebula); grzanki ziołowe 3% (mąka pszenna, tłuszcz roślinny palmowy, serwatka w proszku (z mleka), sól, olej roślinny palmowy, drożdże, mieszanka ziół i przypraw (1,1%) (oregano, czosnek, bazylia, cząber, cebula), jaja w proszku, emulgator: lecytyna (z soi)). Produkt może zawierać seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 224 kJ / 54 kcal 337 kJ / 81 kcal 4%
Tłuszcz 0,5 g 0,8 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 7,9 g 11,9 g 5%
w tym cukry 0,9 g 1,3 g 1%
Białko 3,1 g 4,6 g 9%
Sól 0,05 g 0,08 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zupę krem z zielonych warzyw (po uprzednim wyjęciu
z opakowania saszetki z grzankami) wsypać do około 500 ml gotującego się bulionu.

2

Gotować około 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Zupę lekko przestudzić, zmiksować
i doprawić do smaku solą i pieprzem.

3

Gotową zupę podawać z prażonymi pestkami dyni dołączonymi do opakowania. Zupę można
udekorować listkami szałwi.

 

  • Inspiracje

    Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem

    Do podduszonych warzyw wkrusz ser z niebieską pleśnią i zapiecz rybę

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zielony krem szczawiowy

    Do zmiksowanego kremu dodaj duszony szczaw i serwuj z jajkiem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zapiekane ziemniaczane pure na zielono

    Podduszone zielone warzywa wymieszaj z ugotowanymi ziemniakami, śmietaną i zapiecz.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube