Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          WARZYWA NA PATELNIĘ klasyczne

          Opis

          Klasyka nigdy nie wychodzi z mody i jest uwielbiana przez wszystkie pokolenia. Tak samo jest z klasyczną kompozycją warzyw na patelnię. Tradycyjne połączenie kolorowych papryk, cukinii, brokułu, marchwi, cebulki, fasoli i kukurydzy z podsmażanymi ziemniakami, to gotowy przepis na pyszny i rozgrzewający domowy obiad.

          Produkt głęboko mrożony.

          Produkt dostępny również w dużym opakowaniu 750 g.

          Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach (50%): marchew, cebula, fasola szparagowa zielona, papryka zielona, papryka czerwona, cukinia; brokuł (15%), kukurydza (5%), plastry ziemniaka podsmażane (30%): ziemniaki, olej słonecznikowy.

          Produkt może zawierać seler.

          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 241 kJ / 58 kcal 362 kJ / 87 kcal 4%
          Tłuszcz 1,2 g 1,8 g 2%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
          Węglowodany 8,1 g 12 g 4%
          w tym cukry 0,9 g 1,3 g 1%
          Białko 2,2 g 3,2 g 6%
          Sól 0,04 g 0,06 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Zawartość opakowania wsyp na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.
          2 Smaż około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając (by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smaż bez przykrycia). Przypraw dla smaku.
          3 Możesz podawać do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielne danie.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane