Proste Historie
WARZYWA NA PATELNIĘ po hiszpańsku
Warzywa na patelnię

WARZYWA NA PATELNIĘ po hiszpańsku

Południowe słońce na talerzu to smakowite urozmaicenie codziennego menu. Warzywa na patelnię po hiszpańsku doskonale smakują samodzielnie lub z dodatkiem na przykład kurczaka czy krewetek. Mieszanka cukinii, papryki czerwonej, fasolek szparagowych, kukurydzy i ziemniaków, w towarzystwie aromatycznych przypraw, m.in. tymianku, chili i czosnku, to prawdziwa podróż kulinarna w stronę słonecznej Hiszpanii!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa (75%) w zmiennych proporcjach: cukinia, papryka czerwona (13%),
cebula, fasola szparagowa zielona (10%), fasola szparagowa zółta, kukurydza; cwiartki
ziemniaka podsmazane (24%) (ziemniaki, tłuszcz roslinny palmowy, glukoza); mieszanka
przyprawowa: paprykowo-ziołowa (1%) (sól, czosnek, papryka, cebula, gorczyca,
majeranek, tymianek, chili, oregano, kminek, imbir, regulator kwasowosci: kwas cytrynowy).
Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 233 kJ / 55 kcal 352 kJ / 84 kcal 4%
Tłuszcz 1,0 g 1,5 g 2%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 8,7 g 13,1 g 5%
w tym cukry 0,8 g 1,2 g 1%
Białko 1,9 g 2,9 g 6%
Sól 0,02 g 0,03 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą)
wsypać na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.

2

Smażyć około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając
(by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smażyć bez przykrycia).

3

Pod koniec smażenia dodać według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania
i wymieszać.

  • Inspiracje

    Hiszpańska zupa czosnkowa z chorizo

    Do warzyw dodaj  chorizo, pomidory i pieczony czosnek

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Ziemniaczane curry z kardamonem

    Podsmaż warzywa z nasionami kolendry, kardamonu, kozieradki i cebulą

    czytaj więcej
Facebook
Youtube