Proste Historie
WARZYWA NA PATELNIĘ po meksykańsku
Warzywa na patelnię

WARZYWA NA PATELNIĘ po meksykańsku

Gorące klimaty i wyraziste smaki – to kwintesencja kuchni meksykańskiej! Oryginalna mieszanka warzyw: fasoli, marchwi, cebuli, papryk i kukurydzy, z dodatkiem ryżu, to propozycja na niecodzienny obiad i małą kulinarną podróż w odległe zakątki. Dołączona do opakowania mieszanka przypraw, m.in. kardamonu, chili i kolendry, nada warzywom pikantny, wyrazisty smak i aromat.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa w zmiennych proporcjach 74% (marchew, fasola czerwona (15%),
papryka czerwona, cebula, groszek zielony, kukurydza); ryz (25%); mieszanka przyprawowa
meksykanska 1% (sól, papryka, czosnek, kolendra, cynamon, imbir, kurkuma, kmin rzymski,
pieprz czarny, gałka muszkatołowa, kardamon, chilli, olej rzepakowy).
Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 675 kJ / 159 kcal 1013 kJ / 239 kcal 12%
Tłuszcz 0,6 g 0,9 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g 0,2 g 1%
Węglowodany 30,3 g 45,5 g 18%
w tym cukry 1,4 g 2,1 g 2%
Białko 6,0 g 9,0 g 18%
Sól 0,06g 0,08 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą)
wsypać na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.

2

Smażyć około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając
(by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smażyć bez przykrycia).

3

Pod koniec smażenia dodać według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania
i wymieszać.

  • Inspiracje

    Sałatka meksykańska do mięs z rusztu

    Podgotowane warzywa wymieszaj z ogórkiem, pomidorami i marynowaną papryczką

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Tacos na ostro z wołowiną i kolendrą

    Napełnij gotowe tortille farszem z warzyw, mielonej wołowiny i kolendry.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Meksykańska zupa z awokado i kwaśną śmietaną

    Przygotuj pikantną zupę, dopraw kolendrą, limonką i podaj z awokado oraz śmietaną.

    czytaj więcej
Facebook
Youtube