Proste Historie
WARZYWA NA PATELNIĘ po polsku
Warzywa na patelnię

WARZYWA NA PATELNIĘ po polsku

Tradycyjna polska kuchnia charakteryzuje się bogactwem różnorodnych, zdrowych warzyw. Dzięki PROSTYM HISTORIOM, polskie smaki można odkrywać w idealnie skomponowanej mieszance warzyw na patelnię po polsku. Cebula, fasola szparagowa, marchew, brokuły – w towarzystwie smakowitych pieczarek i podsmażanych ziemniaków, to kwintesencja polskiej kuchni!  


Produkt głęboko mrożony.

Składniki: warzywa (55%) w zmiennych proporcjach: cebula, fasola szparagowa zielona,
marchew, brokuły; plastry ziemniaka podsmażane (30%) (ziemniaki, tłuszcz roślinny
palmowy, glukoza); pieczarki (15%). Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 251 kJ / 60 kcal 378 kJ / 90kcal 5%
Tłuszcz 1,2 g 1,8 g 3%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,12 g 0,18 g 1%
Węglowodany 8,9 g 13,4 g 5%
w tym cukry 1,0 g 1,5 g 2%
Białko 2,1 g 3,2 g 6%
Sól 0,04 g 0,06 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zawartość opakowania wsypać na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.

2

Smażyć około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając
(by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smażyć bez przykrycia). Przyprawić do smaku.

3

Można podawać jako dodatek do różnego rodzaju mięs lub jako samodzielne danie.

  • Inspiracje

    Sałatka z wędzonym pstrągiem w sosie miodowo-koperkowym

    Ostudzone warzywa z patelni posyp wędzonym pstrągiem i dodaj musztardowy winegret z koperkiem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Zapiekanka gospodarska

    Dodaj podsmażony boczek, kminek, żółty ser i zapiecz

    czytaj więcej
Facebook
Youtube