Proste Historie
WARZYWA NA PATELNIĘ po włosku
Warzywa na patelnię

WARZYWA NA PATELNIĘ po włosku

Południowa mieszanka warzyw po włosku to kompozycja brokułów, chrupiącej marchewki, fasolki, papryki i słodkiej kukurydzy. Zachwyca intensywnymi kolorami i bogactwem smaku. Śródziemnomorskie nuty podkreśla wyjątkowy zestaw przypraw, m.in. kozieradki, oregano, czosnku, gałki muszkatołowej, anyżu i chili.


Produkt dostępny również w dużym opakowaniu 750 g.

Składniki: warzywa (99%) w zmiennych proporcjach: brokuły (29%), marchew, fasola szparagowa
płaskostrakowa, kukurydza, papryka czerwona, cukinia (5%); mieszanka przyprawowa: Pilaw (1%)
(przyprawy i warzywa suszone w zmiennych proporcjach (papryka słodka, czosnek, kolendra, natka
pietruszki, cebula, kurkuma, pieprz czarny, kminek, chili, koper, kozieradka, kmin rzymski, cynamon,
gozdzik, imbir, gałka muszkatołowa, anyz), sól, cukier, olej rzepakowy). Produkt moze zawierac seler.
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 182 kJ / 43 kcal 275 kJ / 65 kcal 3%
Tłuszcz 0,5 g 0,8 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,07 g 0,11 g 1%
Węglowodany 6,2 g 9,3 g 4%
w tym cukry 1,0 g 1,5 g 2%
Białko 2,2 g 3,3 g 7%
Sól 0,05g 0,08 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Zawartość opakowania (po uprzednim wyjęciu z niego saszetki z przyprawą)
wsypać na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu.

2

Smażyć około 10 minut pod przykryciem, do miękkości warzyw, od czasu do czasu mieszając
(by uzyskać bardziej zrumienione warzywa, smażyć bez przykrycia).

3

Pod koniec smażenia dodać według uznania przyprawę z saszetki dołączonej do opakowania
i wymieszać.

  • Inspiracje

    Zapiekana mozzarella po włosku

    Zapiecz mozzarellę z plastrami pomidora wśród włoskich warzyw

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Sos warzywno-pomidorowy do makaronu

    Poduszone warzywa z pomidorami i czosnkiem lekko zmiksuj, następnie wymieszaj z makaronem

    czytaj więcej
Facebook
Youtube