Proste Historie
Zielona FASOLKA SZPARAGOWA
Warzywa i mieszanki warzywne

Zielona FASOLKA SZPARAGOWA

Fasolka szparagowa to klasyczna propozycja zielonego i zdrowego warzywa na domowy obiad. Świetnie komponuje się z mięsem drobiowym oraz wieprzowiną. Jest również źródłem cennych składników, m.in. witaminy A, potasu i żelaza.

Produkt głęboko mrożony

Składniki: fasolka szparagowa zielona (100%). Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 129 kJ / 31 kcal 195 kJ / 47 kcal 2%
Tłuszcz 0,2 g 0,3 g <1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
Węglowodany 3,3 g 5,0 g 2%
w tym cukry 0,5 g 0,8 g 1%
Białko 2,2 g 3,3 g 7%
Sól 0,01 g 0,02 g <1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Fasolkę wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się,
osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.

2

Następnie fasolkę delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotową fasolkę można polać roztopionym masłem z bułką tartą.

  • Inspiracje

    Fasolka szparagowa z paprykowym winegretem

    Ugotuj fasolkę i polej sosem z papryki, cebuli i cytryn.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Fasolka szparagowa z boczkiem, pomidorami i rozmarynem

    Usmaż boczek, dodaj fasolkę szparagową, pomidory i rozmaryn

    czytaj więcej
Facebook
Youtube