Proste Historie
Zielone BROKUŁY
Warzywa i mieszanki warzywne

Zielone BROKUŁY

Zdrowe brokuły zrobiły w kuchni prawdziwą karierę. Mają wyjątkowy smak i są uniwersalnym dodatkiem do dań głównych, zup i sałatek. Duszone, gotowane czy pieczone? Można przygotować je na wiele sposobów, ale jedno jest pewne – zawsze smakują wyśmienicie.

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: brokuł (100%). Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 120 kJ / 29 kcal 181 kJ / 43 kcal 2%
Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
Węglowodany 2,4 g 3,6 g 1%
w tym cukry 0,4 g 0,6 g 1%
Białko 2,7 g 4,1 g 8%
Sól 0,02 g 0,03 g 1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Brokuły wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się,
osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.

2

Następnie brokuły delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotowe brokuły można polać roztopionym masłem z bułką tartą.

  • Inspiracje

    Spaghetti brokułowe z orzechami

    Ugotuj makaron, dodaj brokuły i wymieszaj z bułka tartą ,orzechami i czosnkiem

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Brokułowe placki

    Brokuły wymieszaj z ziemniaczanym ciastem i usmaż racuchy

    czytaj więcej
Facebook
Youtube