Okoliczności
      Rodzaj posiłku
        Czas przygotowania
          Sezon

          Zielone BROKUŁY

          Opis

          Zdrowe brokuły zrobiły w kuchni prawdziwą karierę. Mają wyjątkowy smak i są uniwersalnym dodatkiem do dań głównych, zup i sałatek. Duszone, gotowane czy pieczone? Można przygotować je na wiele sposobów, ale jedno jest pewne – zawsze smakują wyśmienicie.

          Produkt głęboko mrożony.

          Składniki: brokuł (100%).
          Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
          Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
          na porcję
          Wartość energetyczna 120 kJ / 29 kcal 181 kJ / 43 kcal 2%
          Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
          w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,05 g 0,08 g <1%
          Węglowodany 2,4 g 3,6 g 1%
          w tym cukry 0,4 g 0,6 g 1%
          Białko 2,7 g 4,1 g 8%
          Sól 0,02 g 0,03 g 1%

          * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
          Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

          1 Bez rozmrażania. Brokuły wyjmij z opakowania i wrzuć do około 1,5 litra gotującej się, osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.
          2 Następnie brokuły delikatnie przemieszaj, aby nie przylegały do dna. Gotuj na wolnym ogniu około 12 minut. Po ugotowaniu odcedź.
          3 Gotowe brokuły możesz polać roztopionym masłem z bułką tartą.

          Zobacz przepisy z wykorzystaniem produktu.

          Ciekawostki produktowe

          Produkty powiązane