Proste Historie
Zielony GROSZEK
Warzywa i mieszanki warzywne

Zielony GROSZEK

Zielony groszek przypomina o wakacjach na wsi i letnich smakach. Te wyjątkowe chwile można odtworzyć we własnej kuchni! Smakowity groszek ma wiele kulinarnych zastosowań – z marchewką, w warzywnej zupie, a może jako farsz do mięsnych kieszonek – wybór należy do ciebie!

Produkt głęboko mrożony.

Składniki: groszek zielony (100%). Produkt może zawierać seler. Kraj pochodzenia: Polska
Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 150 g % RWS*
na porcję
Wartość energetyczna 349 kJ / 83 kcal 524 kJ / 124 kcal 6%
Tłuszcz 0,4 g 0,6 g 1%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,16 g 0,24 g 1%
Węglowodany 10,5 g 15,8 g 6%
w tym cukry 8,7 g 13,1 g 15%
Białko 6,4 g 9,6 g 19%
Sól <0,01 g 0,01 g <1%

* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Opakowanie 450 g zawiera 3 sugerowane porcje produktu.

1

Bez rozmrażania. Groszek wyjąć z opakowania i wrzucić do około 1,5 litra gotującej się,
osolonej wody z dodatkiem łyżki masła.

2

Następnie groszek delikatnie przemieszać, aby nie przylegały do dna. Gotować na wolnym
ogniu około 9-10 minut. Po ugotowaniu odcedzić.

3

Gotowy groszek można polać roztopionym masłem lub podawać z dodatkiem innych warzyw.

  • Inspiracje

    Krem z groszku, dymki i mięty

    Podduś na maśle młodą cebulę z groszkiem, zalej wywarem i zmiksuj na krem.

    czytaj więcej
  • Inspiracje

    Wiosenna sałatka z groszku, ananasa i jajek

    Wymieszaj groszek z posiekanym jajkiem ,ananasem i majonezem

    czytaj więcej
Facebook
Youtube